Fb Left

Keresés


A Rotunda Énekegyüttest és a kórusmuzsikát a
Rotunda Kórus Alapítvány
szervezeten keresztül
Ön is támogathatja!

Felajánlásokat szeretettel várunk az alábbi számlára:

OTP BANK NYRT
1171 7009 2004 4284 0000 00002018-05-05 szombat 17:00

Anyáknapi oratórium hangverseny

 

Nepomuki Szt. János Templom

 

Rheinberger: c-moll orgonaszonáta

Balogh Lázár

 

Rheinberger: Missa brevis
Rotunda Énekegyüttes
Monostori Ferenc - orgona
Vezényel: Balogh Lázár

 

Rheinberger: A dúr mise

Concerto Filharmónia Zenekar
Vezényel: Balogh Lázár

 

Rheinberger: A dúr mise
Harmónia Nőikar
Rákosligeti Tavasz Nőikar
Concerto Filharmónia Zenekar
Vezényel: Balogh Lázár

 

Művészeti vezető: Tóthné Mózer Annamária

 
 2018 05 05

 


 

2018-05-13 vasárnap 19:30

Tolcsvay László - Müller Péter - Müller Péter Sziámi: Mária Evangéliuma - oratórikus előadás

 

Avilai Nagy Szent Teréz templom, Budapest-Terézváros

 

Mária - Sáfár Mónika
Jézus - Sasvári Sándor
János - Tolcsvay László
József - Pálmai Zoltán
Heródes - Tóth József

Vezényel - Tóthné Mózer Annamária

2018 05 13


 

A Rotunda Énekegyüttes 25 éve alakult, akkor kezdte kórus-munkáját, azóta vállalkozik arra, hogy örömet szerez, vagy ahogy mi szoktuk mondani: gyönyörködteti a közönséget.

Minden alkalommal - legyen szó korális miséről, oratórikus hangversenyről, jótékonysági koncertről - arra vállalkozunk, hogy hitelesen, legjobb tudásunk szerint szólaltassuk meg a kiválasztott zenedarabokat.

 

Az eltelt 25 év alatt sok mindenkivel dolgoztunk együtt, szólistákkal, zenekarokkal, orgonakísérőkkel, hangszeres szólistákkal. Felléptünk az ország számos kisebb (Tahitótfalu, Páty) és nagyobb helyszínén (többek között a Szegei Dóm, Esztergomi Bazilika, Budapesti szent István Bazilika, Mátyás Templom, Művészetek Palotája) melyekre örömmel emlékszünk vissza.

 

A kórusban is megéltünk változásokat. A 25 éves folyamatos működés mellett távoztak kórustagok, és jöttek helyettük újak. Köszönet minden énekesnek, aki az elmúlt évek alatt hangjával, személyiségével, lelkesedésével gazdagította a kórus életét.

 

Jubileumi koncertünk a köszönet, a hála, az öröm kifejezése.

 

  • Köszönjük elsőként a családjainknak, szüleinknek, nagyszüleinknek, házastársainknak, gyermekeinknek, hogy a mi Rotundás-életformánkat támogatják, elfogadják, vagy legalább elviselik….
  • Köszönjük a közönségnek, hogy kíváncsiak ránk, érdeklődnek irántunk, és eljönnek meghallgatni a koncertjeinket.
  • Köszönjük a zenészkollégáknak a sokszoros együttműködést, a közös koncerteket.
  • Köszönjük az Egyház, a templomok, papok, plébánosok, lelkészek, lelkész asszonyok támogatását, jelenlétét és hívását az életünkben, ez működésünk egyik alappillére.
  • Itt szeretnék külön megemlékezni Dr. Enzsöl Ellák plébánosról, aki a Rotunda megalakulásának első komoly támogatója volt, és itt szeretném megköszönni Galambossy Endre Plébánosnak, hogy a Nepomuki Szent János Főplébánia Templom mindig tárt karokkal fogad minket.
  • Köszönjük Rákosmente Önkormányzatának, Riz Levente Polgármester Úrnak, Rákosmente képviselőinek, hogy fontosnak tartják művészetünket és jelenlétünket a kerületben, és ezt gyakran kifejezik támogatásukkal is.
  • Köszönjük a Bartók Béla Alapfokú Művészetoktatási intézménynek, jelenlegi igazgatójának, Tóváriné Perémi Orsolyának, volt igazgatójának, Dely Csabának, igazgatóhelyetteseinek, és valamennyi munkatársának az évek óta tartó eredményes együttműködést.
  • Külön szeretnénk megköszönni Balogh Lázár orgonaművész, karmesternek, hogy 1999 óta, vagyis 18 éve állandó orgonakísérője a kórusnak, jelenléte, szerepe, személyisége fontos része a Rotundás-létnek.
  • Köszönjük a Concerto Filharmónia Zenekarnak a 2003-as megalakulásuk óta közösen elmuzsikált sok-sok közös koncertet.
  • És végül személyes, hálás köszönetem a Rotundásaimnak, akik hol mosolyogva, hol morogva, de végül mindig összefogva, a közösségünk erejét ezerszeresen megélve, társaim a zenélésben, társaim a kórusénekes életformában, társaim a Rotundában.

A 25 év alatt rengeteg dolgot tapasztaltunk meg. Belföldi és külföldi szerepléseket, közös utazásokat, nagyszerű ünnepeket, jó hangulatú próbákat, és sok-sok koncertet. Gyűjtöttünk barátokat, és bizony irigyeket is.

 

A 25 éves töretlen munka, tervezés, szervezés, pályázatok írása, a motiválás, a kapcsolattartás rengeteg időterhe mind-mind megtérül, mikor egy jól sikerült koncert után mindenki feltöltődve tér haza otthonába. Mert a mi dolgunk, a célunk, mikor a zene nyelvén „beszélünk”, a Tolcsvay Testvérek Magyar Mise c. oratóriumának egyik legfontosabb mondata: Érintsd meg a lelkem!

 

A Rotunda Énekegyüttes alapító kórusvezetője:
Tóthné Mózer Annamária

2017-05-06

2018. április 15 - Jótékonysági koncert

A fényképeket Tóth Borbála Sarolta készítette. Köszönjük !

 

2018. május 13 - Mária evangéliuma

A fényképeket Tóth Borbála Sarolta készítette. Köszönjük !

 

 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.