Fb Left

Keresés


A Rotunda Énekegyüttest és a kórusmuzsikát a
Rotunda Kórus Alapítvány
szervezeten keresztül
Ön is támogathatja!

Felajánlásokat szeretettel várunk az alábbi számlára:

OTP BANK NYRT
1171 7009 2004 4284 0000 0000


 


Tóthné Mózer Annamária
Tóthné Mózer Annamária
kórusvezető, szoprán
1992

Rotunda….. fogalom, zene, feladat, felelősség, közösség, gyönyörködtetés, munka, motiválás, szervezés, próbák, főpróbák, koncertek, lélek emelés, katarzis, perpetum mobile.
Rotunda……. 1992-ben alapítottam. Sokan kérdezték már, hogy miért nem csatlakoztam egy kórushoz inkább, sem mint hogy "csináltam" egyet. Erre nehéz válaszolni. Mindig sokra tartottam a társas zenélést, több kórusban is énekeltem, és zenekarban is játszottam (hegedűs volnék). Nagyszerű zenetanáraim voltak, s talán az ott szerzett tapasztalatokból, és a folytatás utáni vágyból indult az első Rotunda elképzelés.
Rotunda…….. folytatás, működtetés, pályázatok, bejárások, egyeztetések, szervezés.
Rotunda……. remény-iparág.
Rotunda….. sok munka, rengeteg öröm.

2019. január

alt

 


 

alt

Balogh Lázár
orgonaművész (néha tenor)
1999

Karmester szakos hallgató voltam a Zeneakadémián, amikor utolért a hír, hogy a Rotunda orgona-zongorakísérőt keres egy olaszországi turnéhoz. Ez 1999 nyarán történt, az utazás nagyszerűen sikerült, a barátság pedig azóta is tart – lassan 20 éve vagyok a Rotunda állandó orgonakísérője.
A Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskolában, ahol jelenleg intézményvezető helyettesként dolgozom, 2003 őszén alakult meg a Concerto Filharmónia Zenekar, melynek azóta is karmestere vagyok. A Rotunda ekkor már a maga tízéves múltjával sok nagy sikerű zenekaros koncerten volt túl. Mivel én különösen vonzódom a vokális műfajokhoz – a diplomakoncertemen is egy oratóriumot vezényeltem – a zenekar megalakulása után rögtön keresni kezdtük az együttműködés lehetőségét, majd 2005 őszén felcsendült első közös hangversenyünk. Ezzel új hagyomány született a kerületben. Egy évadban általában két közös koncertet tartunk, sok nagyszabású bemutató van mögöttünk, és ha rajtunk múlik, ez a hagyomány még sokáig élni fog.

 2018.01.07

alt

SZOPRÁN

Agárdi Anikó

Fűzik Anikó
Kolonics Nóra

Matyóné Tóth Luca Dóra

Nagyné Varga Erika
Varga Zsuzsanna

Zichy Anna

ALT

Csizmás Ágnes
Felkai Krisztina
Jakobey Mártonné (Zsuzsa)

Molnárné Pál Andrea

Papp Zsófia

Réthelyi Rita
Törteli Helga

Várnai Sylvia

TENOR

Dobos László
Isóczki Attila
Keszthely Ferenc
Pesthy Sándor

BASSZUS

Bakos Levente
Kismartoni Csaba

Siklósi Richárd
Tóth József

Zászkaliczky Pál

Zichy Gergely


alt
Agárdi Anikó
szoprán
2003
Egyszer otthon (Hajdúszoboszlón) a templomba valamilyen csoda folytán betévedt a hamburgi Monteverdi kórus és adott egy koncertet, amit én kislányként teljes áhítattal hallgattam és azt gondoltam, hogy ez maga a mennyország. Hogy aztán később én is része lehetek egy ilyennek, arról még álmodni se mertem akkor.
Aztán 2003-ban csatlakoztam a Rotundához ruhaméret és hangszín alapján kifigyelve.  Már az első próbán megérintett ugyanannak a többszólamúságnak az ereje, mint amit kislányként hallottam. Azért az eleje nem volt könnyű. A belvárosból kibuszozni kóruspróbára egy ismeretlen kerület egymással nagyon is ismerős tagjai közé télen, nyáron, esőben, sötétben, perzselő napsütésben…
Közben eltelt jónéhány év (rengeteg koncert, közös élmény, egymás örömeinek és veszteségeinek hordozása) és már nem buszozok, hanem autózok, vagy a kórustársaim visznek vagy én viszem őket. Már a kerület is ismerős és GPS nélkül is eltalálok akármelyik kerületi templomba. A tagok már nemcsak egymást ismerik és szeretik, hanem én is őket és ők is engem. Ami nem változott, hogy télen, nyáron, esőben, sötétben, perzselő napsütésben…
2018.01.14
alt

alt
Csizmás Ágnes
alt
2000
2000. februárjában ültem be az első keddi próbára, majd szombaton egy csomó ismeretlen művel a kottatartóban az első sorba állítottak egy koncerten. :-) És jött sok vidám év. Rotundás voltam, amikor megszereztem a jogi diplomát, a Rotunda fényesítette ki az esküvőmön a templom kupoláját a hangokkal, és mindkét gyermekem születése után hamar visszaálltam énekelni, mert az énekléssel és velük vagyok teljes. Mindezt az én drága családom is tudja és derekasan viseli. Hogy mit teszek még az Egészségemért? Segítek. Paragrafusokkal, hangrezgéssel, szavakkal, zene és szó ölelésével. Ha pedig nekem van szükségem valamire, a Rotunda biztosan ott van. Kacaj-gyöngyöző, beleérző, sosem öregedő csapat, amely fel-felröppen a hangok szárnyán és a szárnyak röptünkben imává változnak. Utána pedig… Jöhet a Tuzemák? :-)) 2018.01.05 alt

Felkai Krisztina
alt
1998
1998 óta vagyok tagja a Rotundának, növelve az oroszlánok - el nem hanyagolható - számát a csapaton belül. Magamról ennyit, a többit kinek-kinek a fantáziájára bízom.
Ami a Rotundát illeti, valóban körforgást és körbástyát jelent, és nem csupán a szótári jelentése szerint. Különböző jellegű zenei művek, fellépések, kihívások, változó, néha emberpróbáló élethelyzetek várnak ránk: ez a körforgás. Ám, tudván, hogy mindezek sodrásában, bizton támaszkodhatunk a Többiekre, és hogy a megfelelő pillanatban biztosan akad egy segítő kéz, az éppen Megfelelő, amire valóban szükség van: ez a körbástya. 2018.01.01
alt

fuzika
Fűzik Anikó
szoprán

2016

Mióta beszélni tudok, azóta énekelek is (– az autóban, otthon, főzés közben stb.)!  Hosszú évekig tagja voltam a Külső-Ferencvárosi Szent Kereszt Templom énekkarának. Krzyzewsky Sándor karnagy segédletével tanultam meg a kóruséneklés alapjait. 2009-ben Pécelre költöztünk, nehéz volt visszajárni az Ecseri útra minden kedden este, ezért fájó szívvel, de otthagytam az énekkart. 2013 végén az óvodában a munkatársaim – akik a Rotunda Énekegyüttes oszlopos tagjai – hallották, amint a gyerekeknek éneklek és csábítottak, hogy menjek el egy próbára. 2014 februárjára szedtem össze a bátorságomat, próbát próba követett és máris egy koncerten találtam magam. Rájöttem, hogy csak úgy vehetem fel a tempót a kórustagokkal, ha otthon is gyakorolok, folyamatos fejlődésre van szükség, de ez nem veszi el az ember kedvét – sőt!
Csodálatos csapatra leltem, ahol az embereket nemcsak a zene, hanem az egymás iránti szeretet és tisztelet is összeköti. Hálás vagyok azért, hogy tagja lehetek ennek a csapatnak! 2018.01.01
Fuzika

alt
Jakobey Mártonné, Zsuzsa
alt
1996

Amikor én születtem, II. Erzsébet felavatja Sydney új operaházát, átadják itthon a Déli pályaudvart, meghal Picasso, bevezetik a postai irányítószám használatát, és Hargitai András világbajnok lesz 400 méter vegyesen. Amúgy a napvilágot Nyerges Zsuzsanna néven láttam meg, és egy boldog házasság révén jutottam mostani nevemhez. Férjemen kívül birtokomban van (illetve csak kölcsön kaptam az Istentől) 2 gyermek: Botond és Villő. Civil foglalkozásom szerint pedig óvónő vagyok.
Zenei pályafutásomat a pólyában kezdtem, az oviban folytattam, majd az általános iskola gyötrelmes évei után a Fürst Sándor (ma Balassi Bálint) Gimnázium énekkarában teljesedem ki, ahol is már hivatalos szakember is megerősített: én ALT hanggal rendelkezem. (Zárójelben jegyzem meg, erre nagyon büszke vagyok!) Ide már a 23. éve járok, 1996-ban ért az a megtisztektetés, hogy Rotundássá válhattam. Mert ez, az. Megtiszteltetés. Sokáig csak áhítoztam rá, de végül sikerült. Hogy karnagyasszonyunk nem bánta-e meg, azt nem tudom, én nem bántam meg. Jó velük lenni, jó énekelni, jó velük énekelni!!!!! 

2019. január  

alt

Kolonicsn
Kolonics Nóra
szoprán

2011

Régóta áhítoztam arról, hogy egyszer egy ilyen szépen szóló kórus tagja legyek, mint a Rotunda. De megtanultam a leckét: "Türelem, rózsát terem". És én nagyon szép rózsát kaptam. Az a megtiszteltetés ért, hogy a Rotunda tagja lehetek. Az elmúlt években már kaptam pár szirmot, mikor kölcsön kértek pár koncert erejéig, de most a teljes rózsát megkaptam. Az alt szólam nagyszerű társaságát boldogíthatom mostantól. Örülök, hogy a csapat része lehetek. Boldog vagyok, hogy velük énekelhetek. :) 2018.01.01 Nori


Matyóné Tóth Luca Dóra
szoprán

2014

Számomra az élet akkor kerek, ha van benne jó sok szeretet, zene, tánc (balett, step, jazz, néptánc…), idegennyelvek (olasz, angol, finn, mari), könyvek, városnézés, családi program, meg sok-sok boldog kisgyerek, akinek lehet táncot tanítani.
Tagságomról annyit, hogy mióta az eszemet tudom, sőt még annál is régebbtől a Rotunda jelen van az életemben: édesanyám a kórusvezető, aki a kórust másfél évvel születésem előtt alapította, édesapám pedig a basszus szólam oszlopos tagja, így nem csoda, hogy én is itt kötöttem ki – a repertoár felét már úgyis tudtam, a sok végighallgatott koncertnek köszönhetően.
luca

 palandreaMolnárné Pál Andrea
alt

2016

 

10 éves korom óta zenélek és énekelek. Alt szólamban énekeltem a záhonyi általános iskola kórusában, visszajártam még főiskolás koromban is. Fuvolán, pikolón, de ha kellett, cintányéron, és dobon is játszottam a záhonyi fúvós zenekarban. Debrecenben ének-zene tagozatos gimnáziumba jártam, zongorázni is tanultam, bár a kézadottságaim nem megfelelőek hozzá.

1996-ban végeztem az egri EKTF magyar nyelv-, és irodalom, valamint ének-zene szakán. Tanár lett belőlem egy újpesti általános iskolában. Közben levelező tagozaton elvégeztem a Bárczy Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskola logopédus - oligofrénpedagógus szakát.

Jelenleg egy óvodában dolgozom rész munkaidőben, ahol beszédindításhoz, hadaráshoz, dadogáshoz használom a zenét. Iskola előkészítő foglalkozásaimon mindig van zenés torna.

Vannak furulyát, fuvolát, szintetizátort tanuló sajátos nevelésű gyermekek, akikkel foglalkozok privátban. Az oktatási rendszer nem teszi lehetővé számukra az állami zeneiskolai oktatásba való bekerülést. A hallásébresztéssel, és a zenével, mint kifejező kommunikációs eszközzel számukra is élvezhető a kottában való olvasás élménye, azaz a zenélés.

Két lányom van, szintén zenélnek, van érzékük hozzá. Eszter lányom dallamokat szerez számítógépen, amit felhasználok a foglalkozásaimon. Két szólamú kottát hallás után visszaír, violin és F kulcsban egyaránt. Panna lányom kifejezően táncol, koreográfiákat állít össze. A Gregor József Általános iskola 3. z osztályába jár, csilingelő szoprán hangja van. Róbert férjem néptáncos múlttal rendelkezik, de nem zenei vonalon dolgozik.

Tanári tevékenységem 20 éve alatt énekeltem az újpesti Civil Nőikarban, és egy rövid ideig a BME vegyeskarban. Jelenleg, úgy érzem, nagyon jó helyre kerültem, a Rotundába. Jó a hangulat, örömzenélés folyik, ad kihívást számomra minden darab. Köszönöm, hogy tagja lehetek ennek a szuper közösségnek!! 2018.01.01

pandi

vargae
Nagyné Varga Erika
szoprán

2011

A kálvinista Rómában, Debrecenben születtem. Zenei általános iskolába jártam és ott úgy gondoltam, hogy 8. osztály után soha többé nem szeretnék kórusban énekelni! Szerencsére nem így történt, és ezt is, mint oly sok mindent Édesanyámnak köszönhetem. Sokat és sokszor énekeltem már amatőr és profi kórusban egyaránt. Ezen a téren egész életre szóló meghatározó élményeimet, a Tamási László vezette Debreceni Kölcsey Nőikarral töltött 7 év alatt szereztem. Itt szerettem meg a kórusmuzsikálást, itt dőlt el számomra, hogy éneklés nélkül lehet, de nem érdemes élni. Volt azonban egy hosszú időszak az életemben, amikor mégis aktív kóruséneklés nélkül éltem, mert született két csodálatos fiam, Nándi és Kristóf. Ők ma már többnyire önállóan teszik dolgukat a világban, így újra van időm, energiám és ambícióm visszatérni ahhoz, amit a szívem mélyén mindig is szerettem.
Talán nem véletlenül énekelek a „ROTUNDÁSOK” között, bár véletlennek tűnhet, hogy épp ide jelentkeztem 2011 elején.
Paulo Coelho szerint: „A legfontosabb találkozásokat a lelkek előre megbeszélik egymással, amikor a testek még nem is látták egymást.”
Fentebb olvasható soraimat 2011. év elején írtam, s azóta számos vidám, megható, lélekemelő koncertélmény, utazás, baráti együttlét, beszélgetés, időben kapott gondviselés jellegű segítség egyértelműen igazolta számomra, hogy nem véletlenül énekelek a „ROTUNDÁSOK” között.
KÖSZÖNÖM!!! ☺

2019. január
 

Nagyne Erika

pappzsofi

Papp Zsófia
alt

2014

Egy énektanár édesanya mellett nehéz lett volna kikerülni a zenét. No meg a pedagógusi pályát. Konkrétabban az énektanítást. Ki hitte volna?!
Hogy jutottam el idáig?
Első körben szolfézs, hegedű, némi zongorával és furulyával megspékelve. (Azért a gyerekek kedvéért csellón és egyéb gitárokon is hajlandó vagyok játszani, de nyugi, nem viszem túlzásba.) Emellett 2. osztály óta énekkarok tömkelege (vagy 6 különböző, sokszor átfedéssel), ami csak az utamba akadt. Majd a tanítóképző.
De vajon ide hogyan csöppentem?
Jóféle receptem van: kell hozzá egy Bartók Béla AMI, lehetőleg balett tanszakkal, némi idő, mely alatt tánctudással és legjobb barátnővel gazdagszik az ember. Ajánlatos, hogy a barátnő maga is énektanár és kórusvezető édesanyával büszkélkedhessen.
Melyik kóruséval is? 2018.01.17
 
 
Réthelyi RitaRéthelyi Rita
alt
2012
Kisiskolás korom óta, szinte megszakítás nélkül énekelek. Zenei általánosban kezdtem, ének tagozatos gimnáziumban folytattam. Ez meghatározta a zenéhez és a művészetekhez való ragaszkodásomat. Ennek ellenére "civilben" biológia szakos tanár lettem, és az Egészségügyi Főiskolát is elvégeztem. Sok éve tanítok és még több éve dolgozom a SOTE-n, hol kevesebb,(évek óta) több óraszámban. Férjemmel próbáljuk egyengetni egyre nagyobb gyermekeink útját. Ugyan ők is reál beállítottságúak, de mindhárman zenélnek és lányom balettozik is.
2009-től lehetőséget kaptam kisegítőként énekelni a Magyar Misében, majd úgy alakult civil életem, hogy 2012 januárjától már én is Rotundás lehetek. Köszönöm a bizalmat, elfogadást és köszönöm családomnak, hogy elengedett közétek.
2018.01.01.
Rita

alt
Törteli Helga
alt
2000
Minden, amit Törteli Helgáról tudni lehet:
Korom titkos, bár nem érhet az a vád, hogy túl öreg lennék ehhez a remek csapathoz. A pedagógusok sorába tartozom én is, rajzot, egészséges életet és földrajzot tanítok. Ezen kívül üvegfestő és ólomüveg készítő lettem.
Néhány évnyi zongorázás után hosszabb szünet következett a zenei pályafutásomban, majd a Liszt Ferenc Vegyeskar alt szólamában kezdtem énekelni. Férjemet, Kismartoni Csabát is sikerült rábeszélnem a közös éneklésre ( lásd basszus szólam ). A Rotundában is együtt élvezzük a jó hangulatú próbákat és a remek fellépéseket. Jelszavunk - bár ezt más is nagyon jól tudja: KÓRUSBAN ÉNEKELNI ÉLETFORMA
Ha néha van egy kis szabadidőnk, örömmel utazunk kis vidéki házikónkba, és a szőlőtőkék mellett pihenjük ki saját borunkat kortyolgatva fáradtságunkat.
Mindezt teljesen magamtól és ÖNKÉNT ÍRTAM. 2011.01.25
alt

alt
Varga Zuszsanna
szoprán
2008
2008. májusában egy felhívás ösztönzésére megostromoltam a Körbástyát. Az ostrom sikerült, de kicsit feszengve léptem a bástyán belülre. Ám bent nemcsak zene fogadott, hanem jókedv, összefogás, alázat, hit, emberség és szeretet is. Örülök, hogy Veletek lehetek s azóta én is belülről védhetem és építgethetem a Rotundát. 2011.01.18 alt

alt
Várnai Sylvia
alt
1995
"Amikor megszülettem, nem volt fényes csillag az égen, nem ünnepelt az egész világ, csak az Apukám szemébe voltam királylány."
Aztán voltam:
...béka, aki undok...
...oroszlán, aki ordít...
...sárkány, aki házi...
...boszorkány, aki...?
És amikor éppen ember voltam akkor elkezdtem dolgozni óvónőként (1983.), és megtaláltam a párom (János), és szültem két fiút (1989. Richárd, 1998. Alex), persze szépet, mert szülni csak szépet lehet.
Aztán belebotlottam Babuba, (1995.) aki hívott a Rotundába... és mentem, és féltem, és úgy éreztem, kevés vagyok, DE vártak, biztattak, és jó velük, és jó köztük, és elviselnek!
Mivel velük szeretnék maradni megígérem, hogy jó leszek, és csak jegyzetelek....
GYERE EL ÉS HALLGASS MEG MINKET!
2019. január
alt

Zichy Anna

szoprán

2018

   


Bakosl
Bakos Levente
basszus

2015

2000-ben születtem. A Gregor József Általános Iskola zenetagozatos osztály diákja voltam. Szeretek énekelni és nagyon örülök, hogy egy ilyen komoly felnőtt kórus tagja lehetek. Az egyik legfiatalabb kórustag vagyok. Jelenleg gimnáziumi tanulmányaimat folytatom. Az éneklés mellett citeráztam és most basszus gitár tanfolyamra járok. Szeretném, ha az életem folyamán mindig jelen lenne a zene, az éneklés, és szeretnék sokáig tagja lenni a Rotunda Énekegyüttesnek.

2019. január

Levi

alt
Dobos László
tenor
  1999

1980-ban születtem. Talán én vagyok itt a legfiatalabb?!

Ezzel kezdtem a bemutatkozást jó pár éve, de azóta, ha jól tudom "beelőztek". Mármint nem úgy, hogy valaki hirtelen fiatalabb lett nálam, csak jöttek új tagok. A "benjámin-imidzs", a pirospozsgás ifjúkor elmúltával én is megkomolyodtam, mint a többiek (ha-ha-ha!).

Azóta már több mint 15 éve vagyok Rotundás. Persze előtte is énekeltem kórusban, de azért ez más, még ennyi év után is.

2004-ben magyar nyelv és irodalom szakos tanár lettem. A gyakorlótanításon szerzett tapasztalatok hatására döntő elhatározásra jutottam: lehet, hogy nekem mindenképpen tanítanom kellene, mégis inkább zenész leszek. Így is lett. Ahol fellelhető vagyok még: www.doboslaszlo.hu 2016.09.02

alt

alt
Isóczki Attila
tenor
2010
1975 -ben születtem. Általános iskolás koromban kezdtem a zenélést. Furulyáztam, klarinétoztam, fúvószenekarba jártam, kamara zenéltem aztán
később elkezdtem gitározni majd énekelni. A gitározás és az éneklés máig is megmaradt. Az egyik egy zenekarban a másik pedig a Rotunda Énekegyüttesben, ahová 2010 januárjátol kezdtem el járni. Nagyon szeretem a zenét és a zenélést. A család és a munka mellett ezzel foglalkozom.
Végzettségem okl. villamosmérnök, szoftverfejlesztéssel foglalkozom. Egy kislány és egy kisfiú édesapja vagyok. 2011.01.13     
alt

alt
Keszthely Ferenc
tenor
2006
Egy évben születtem az SI mértékegység rendszerrel (1960), Budapesten. Tős-gyökeres aszfaltbetyárként nőtem fel. Kis gyermekkorom óta énekelek. Tanultam hangszeres zenét is, tizenhat évig trombitáltam. Két lánykát nevelgettem Lilit és Barbarát. Lili révén a kórus legfiatalabb nagypapája címet is megnyertem. Unokáim Hanna (14), Bence (9), István (2), kapott unokáim Gábor (12), Dorottya (9). A zene, az éneklés és az utazás pihentet leginkább. Szeretek vezetni, kirándulni. A Rotunda énekegyüttest régóta ismerem, az alapító Karnagy Asszony és Férje régóta barátaim. Örömmel fogadtam el hívásukat az énekkarba. Feleségem is Rotundás, itt ismertem meg, szerettünk egymásba, házasságunk Rotundás házasság! Örömmel és szeretettel járok kórusra, sok szép élményben volt részünk az elmúlt években! 2018.01.18. alt

alt
Kismartoni Csaba
basszus
2000
Valamikor régen ( hatvanas évek legelején ) -a Mikulás azt gondolta, hogy meglepi a szüleimet első utódukkal (csak 1 napot tévedett ). Édesapám zenész beállítottsága miatt furulya és zongora tanulmányokat folytattam, amit egy intenzivebb sport követett. Ifjú koromban a Nagymarosi Szövetkezeti Férfikar tagja lettem - a karnagy közeli hozzátartozóm volt. Miután Pestre költöztem ( nősülés miatt : lásd Törteli Helga alt ), ideiglenesen abbahagytam az éneklést. Családi nyomásra a kerületi Lisz Ferenc Vegyeskarban kezdtem énekelni 1998-ban, és néhány év múlva keresett meg a Karnagyasszony a Rotundából : énekelném-e velük a Magyar Misét.Túl jól sikerült , és rájöttem hogy egy nagyon jó csapatba kerültem és azóta is jól érzem magam velük. 2011.01.25 alt

alt
Pesthy Sándor
tenor
2002
Véletlenek sorozata, hogy Rotundás lettem.
Már több mint húsz éve vagyunk rákosligetiek. Az nem véletlen, hogy akkor még két gyermekünkkel elmenekültünk a szmogos belvárosból, de az igen, hogy pont ebbe a kerületbe kerültünk.
Korábban másik kórusban énekeltem, és oda is a véletlen sodort, mert a védőnő véletlen hallotta, amikor énekeltünk gyermekeimmel a kocsiban és hívott a kórusba. Így kezdtem el felnőtt fejjel újra énekelni. Aztán 1999 nyarán megszülettek ikreink, így lettünk nem véletlenül nagycsaládosok. Az hogy ikreink lettek, az akár véletlen is lehetett volna, de hát én is iker vagyok, lehet, hogy mégsem véletlen?
Azóta sok víz lefolyt a Dunán. Orsi lányom megszerezte az első diplomát az ELTE pszichológia szakán, most a mesterdiplomájáért tanul.
Sanyi fiam is az ELTE-n tanul, fizika-kémai tanár lesz, ha nagy lesz.
Ikreink gimnazisták, de nem egyszerre érettségiznek, mert Juli 4 évfolyamos, míg Zsuzsi 5 évfolyamos a Gödöllői Premontrei Gimnáziumban. Juli idén lesz érett.
Minden gyermekem emelt szintű zenei tagozatra járt általános iskolában. Azóta is szeretik a zenét, és autodidakta módon tanulgatnak különböző hangszereken játszani, (gitár, ukulele, szintetizátor), és a kórusmuzsika sem áll távol tőlük. Lehet, hogy véletlen örökölték a zene szeretetét és az éneklést?
Annamari hallott az egyik koncertünkön, és hívott a Rotunda tenorjába, mert épp üresedés volt. Véletlen nem lehet bejutni, így az sem véletlen talán, hogy nekem sikerült. Azóta már 17 éve „erősítem” a tenor szólamot. Rohan az idő, nagyon öregszenek a gyerekek... :)
2019. január
alt

Siklosir

Siklósi Richárd
basszus

2013

1991-ben születtem így Y generációsként a kórus fiatalabb tagjai közé tartozom. Az anno Hősök Terei (ma Gregor József) Általános Iskolában zenei tagozatos osztályba jártam és így első osztálytól 9. osztályig kórustag voltam. 5. évtől az iskola kamarakórusának is tagja lettem és ezáltal tudtam még a gimnáziumi évem első osztályában is énekelni, ugyanis oda visszavárták a régi osztályok lelkes hangjait is. Gimnáziumi éveim alatt sajnos abbamaradt az éneklés, mivel a Madách Imre Gimnáziumban pont akkor vonult nyugdíjba a szeretett Takács László énektanár és kórusvezető.
A családban mindenkiben megvan a muzikális véna, mindenki tanult valamilyen hangszeren, így nem csoda, hogy általános iskolai éveim alatt az éneklés mellett én is zongoráztam és gitároztam. A kórussal is úgy ismerkedtem meg, hogy először is el kell olvasni Aliz bemutatkozását, ugyanis ő az én anyukám. Így voltam néhány koncertjükön, és mikor a kórus basszus szólamba keresett fiúkat, szóba kerültem én is és kapva kaptam az alkalmon, hogy visszatérhessek az énekléshez, így hát itt vagyok.
2018.01.01
Ricsi

Tóth József
basszus
1992

Az iskolai karéneket nem számítva 1983-óta énekelek kórusban. Van kórustársam, aki akkor még meg sem született, és ez így van jól: kell a fiatalítás.

A Rotundának megalakulása óta tagja vagyok, és talán az egyetlen, aki ki sem léphet...(lásd: családi kapcsolatok)

Az éneklésen kívül kotta- és hangszercipelő, honlap-készítő feladataim vannak. Többször énekeltem szólót is. Jelenleg a Magyar Misében az Úr hangja vagyok, a Mária Evangéliumában pedig Heródest énekelem (reppelem).

A kórus "öregebb" tagjai közé tartozom, elmúltam 55 éves. Boldog, házas (lásd a kórusvezetőt!), nagycsaládos apa vagyok. Gyermekeim: Luca Dóra (1994) Borbála Sarolta (2000) Benedek István (2003).

Civilben közlekedésmérnök, városi forgalomtervező szakmérnök vagyok, de már 6 éve mobilfizetéssel foglalkozom.
2019. január

alt

 zaszkaliczkyp

Zászkaliczky Pál
basszus

2017

 Több mint 50 éve születtem Pécsett, Baranyában nőttem fel. Hatéves korom óta tanultam zenét, furulyáztam, majd oboáztam, néhány évig még magánénekre is jártam. A zenei általános iskola kórusától kezdve legalább 15 éven át mindig énekeltem kórusban, még a seregben is.
Egyetemre Pestre kerültem, utána itt helyezkedtem el, feleségem (Concerto Filharmónia Zenekar, 2. hegedű szólam) rákoskeresztúri, így telepedtünk le a XVII. kerületben. Programozó matematikus, evangélikus teológiai és MBA végzettségem van. Informatikai vezetőként dolgozom, de emellett több társadalmi–önkéntes feladatom, tisztségem is van. Ezért sok szabadidővel nem rendelkezem. Négy gyermekünk van, akik már megkezdték a családi fészekből való kirepülés áldott-fájdalmas folyamatát.
A reformáció indulásának 500. évfordulójára szerveztem a keresztúri evangélikus templomba egy ünnepi koncertet (2017. október 7.), amelyen a Rotunda énekelt. Megkértem Annamarit, hogy nem állhatnék-e be a kórusba a koncert erejéig (Bach volt a műsoron!). Ő igent mondott, majd a próbák során megkérdezte, nincs-e kedvem állandó tagként maradni. Erre pedig én mondtam igent. Így lettem rotundás, azóta is büszke vagyok rá.
2019. január
 zpali

Zichy Gergely

basszus

2018